Rozhovor s kapitánom HK Sp. Štvrtok, Jurajom Brinckom!

Po kratšej prestávke sme opäť vyspovedali ďalšieho kapitána, tento krát to bol kapitán Hokejového klubu Spišský Štvrtok Juraj Brincko #24.

1. Na úvod Vám hneď položím otázku 2 ročníky, 2 krát finále, raz druhé a raz prvé miesto v SAHL.  Ako prebiehali vaše oslavy, ste spokojný s týmito výsledkami alebo tomu ešte niečo chýba ?

Uplynulé dva ročníky hodnotím s odstupom času ako veľmi úspešné. Vybudovali sme si u súperov rešpekt. No to je už história, teraz hľadíme dopredu a usilujeme sa opäť dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Našimi výsledkami sa snažíme na zápasy prilákať aj fanúšika, aby sme sa na konci sezóny mohli opäť spolu radovať a oslavovať tak, ako tomu bolo v minulej sezóne.

2. Ako tím ste známi svojou svedomitou prípravou na zápasy, je tomu tak aj v skutočnosti ?  Pripravujete sa na zápasy nejak špeciálne ?

Sme výborný kolektív a vždy keď máme možnosť, tak si spolu zatrénujeme, či už na ľade alebo potom počas letnej prípravy v telocvični, napr. hokejbal. Keď je dobrá partia, tak sa potom aj ľahšie hrá a každý pristupuje k zápasom svedomito a zodpovedne.

3. Káder máte zaplnený do posledného miesta a schyľovalo sa aj k tomu, že do ligy vstúpite až s dvoma tímami, dostáva na zápase priestor každý ? Alebo v tíme panuje už konkurencia a každý musí o svoje miesto bojovať ?

Nad vstupom B-mužstva už neuvažujeme, nakoľko sa liga výrazne skvalitnila pribudnutím mnohých bývalých hokejistov do každého tímu. Táto liga už taká amatérska nieje a náš B-tím by nemal potrebnú kvalitu, keďže väčšina z nášho širokého kádra sú amatéri alebo začiatočníci. Sme radi, keď postavíme na zápas jeden dobrý tím, kde zdravá konkurencia nieje na škodu.

4. So svojim tímom nehráte len ligu, ale snažíte sa pomáhať hokeju hlavne v zime vo vašej dedine, napríklad prírodnou ľadovou plochou, čo je pekné. Má váš tím, už nejakú históriu, fungovali ste už takto aj pred založením ligy ?

Hokej v Spišskom Štvrtku existoval už v 60.-70. rokoch minulého storočia a my sa snažíme túto tradíciu nielen obnoviť, ale aj predať mladším generáciám, aby sa zachoval pozitívny vzťah k športu a najmä k hokeju v našej obci. Musím spomenúť náš Dobrovoľný hasičský zbor, ktorý nám veľmi pomohol s ľadovou plochou.

5. Pomaličky sa nám blíži koniec základnej časti a vy ako najúspešnejší tím, určite pomýšľate opäť na tie najvyššie ciele. Do tretice tretie miesto ? Alebo obhájite pohár SAHL ?

Sezóna je veľmi vyrovnaná, no my chceme obhájiť prvenstvo. Tento rok hráme za nášho spoluhráča a kamaráta Jakuba Kežmarského #19, ktorý nás v lete po ťažkej chorobe náhle opustil. O to väčšiu motiváciu máme a chceme to zaňho vyhrať.

 

Na záver chcem popriať všetkým tímom a hráčom, s ktorými sa každý víkend stretávame na ľade, veľa športových úspechov a predovšetkým veľa zdravia, lebo to je prvoradé ako v súbojoch na ľade, tak aj v osobnom živote.

Juraj Brincko #24, kapitán HK Spišský Štvrtok.

 

 


brincko.jpg
byvaly-tim.jpg