Rozhovor s kapitánom ColorAutoTeamu Tomášom Špaldom !

Dnes sme položili pár otázok kapítánovi ColorAutoTeamu Tomášovi Špaldovi, ktorý svoj tím vedie už tretí rok, čiže od založenia ligy.

1. Ste kapitánom tímu od zrodenia ligy, preto vidíte aj trochu hlbšie do zákulisia ligy. Ako hodnotíte za posledné 2 roky vývoj ligy ? Smeruje to k lepšiemu ? Alebo to stagnuje ?

Áno je to tak, som kapitánom ColorAutoTeamu od zrodenia SAHL. Za posledné dva roky liga rapídne vzrástla kvalitou. Je to hlavne tím, že do nej prišli ďalší výborní hráči, čím sa zvýšila jej úroveň. "A či to smeruje k lepšiemu alebo nie ?" Môj názor je, že by to malo ostať na takej úrovni, ako to je teraz.

2. V prvých dvoch ročníkoch bol váš tím na nižších priečkach tabuľky, tohto roku ste sa ale nakopli, čo sa v tíme zmenilo ?

Áno, pamätám si na prvý ročník, kde sme skončili posledný a ani do play off sme sa nedostali. Išli sme ale s dobrým pocitom domov, že sme si zašportovali. Druhý ročník bol lepší, aj kvalitnejší, doplnili sme nejakých hráčov a hrali sme dobrý hokej. Tento ročník sme začali vynikajúco. Zloženie tímu je skvelé. Ale hokej je hra a je možné všeličo. Hlavné je, že si z chuti zahráme a nakoniec si so súperom podáme ruky, poklepeme sa a s úsmevom poďakujeme za dobrý a férový zápas.

3. Boli ste jediným tímom, ktorý po prvých 5 kolách nestratil ani bod, čo bolo famózne, no posledné  zápasy zrejme neboli podľa vašich predstáv, v čom spočívala základná chyba, že ste zápasy už nedokázali doviesť do víťazného konca tak, ako to bolo spomínaných prvých 5 zápasov ?

Prvých päť kôl bolo naozaj zaujímavých, ale nie vždy sa dá poskladať mužstvo na daný dátum a čas zápasu. Niektorí chalani pracujú, iní majú povinnosti, takže je to ťažké. Ale som rád, že to berú zodpovedne. Mužstvo je zložené z hráčov, ktorý majú možno viacej skúseností, niektorým hráčom tieto skúsenosti chýbajú, preto sa niektoré zápasy nevyvinuli podľa naších predstáv. Ale hráme hokej pre radosť, takže to neberiem ako chybu, že sme niektoré zápasy prehrali. 

4. Jozef Valigura s Pavlom Hrubým patria medzi najlepších strelcov ligy, povedzte nám o nich viac.

Štatistiky hovoria asi za všetko. Jozef hrá v tíme od založenia SAHL. Má neskutočný prehľad na ľade, vie prihrať, vystreliť a dať gól. Poznáme sa dlho, sme dokonca kolegovia. Pavol s nami hrá prvú sezónu. Ako bývalí hráč si musel zvyknúť na to, ako sa hrá amatérsky hokej, čo sa aj podarilo. Veľmi nám pomáha hrou, snaží sa nám aj poradiť na striedačke a to si ja osobne veľmi cením. Verím, že Jožovi a Paľovi táto forma vydrží a že nastrieľajú ešte zopár gólov.

5. Úvod ligy Vám zrejme vyšiel nad očakávania, preto máte v hlavách už aj myšlienky na vytúžený pohár SAHL, alebo sa mýlim ?

Úvod áno, ale tabuľka je veľmi tesná, hlavne na prvých štyroch priečkach. Bude ťažké, udržať si pozíciu v druhej polovici základnej časti ligy. Je tu veľa kvalitných mužstiev a všetky hrajú výborný hokej. Myslím si, že ten ,,pohár majstra SAHL"  chce asi každé mužstvo vyhrať a odfotiť sa s ním. Je to dlhá cesta za víťazstvom, no víťaz môže byť len jeden "a kto to bude" ? Necháme sa prekvapiť.  :)

 

Tomáš na konci rozhovoru zdôraznil, že praje mužstvám SAHL ešte veľa športových úspechov a ukončil s nami rozohovor, za čo mu veľmi pekne ďakujeme a prajeme jemu aj celému jeho tímu to, čo prial on ostatným mužstvám !

PS: Hráme to pre radosť !

 


dsc-3247.jpg