Rozhovor s ďalším hráčom, tentokrát z Apaches Teamu.

Pred niekoľkými dňami sme položili pár otázok ďalšiemu hráčovi SAHL z Apaches Teamu a zároveň aj kapitánovi Ľubomírovi Kováčovi. Tento hráč patrí medzi najvyšších hráčov tejto ligy, takže si ho na ihrisku ľahko zapamätáte.

1. Minulá sezóna bola vašou prvou a hneď ste sa prebojovali až do finále, v ktorom ste bohužiaľ podľahli HK Sp. Štvrtku. Aké sú vaše pocity niekoľko mesiacov po finále, mrzí vás táto prehra ?

Dali sme dokopy partiu chlapcov, s ktorými sme sa poznali už dávnejšie, či už z hokeja, alebo zo zápasov v hokejbale. Máme v mužstve aj chlapcov, ktorý hrávajú futbal za ŠK Harichovce a myslím si, že sa vôbec nestratili. Hlavnou myšlienkou bolo zahrať si z chuti hokej a hlavne stretnúť sa aspoň raz za týždeň v tejto uponáhľanej dobe a trošku sa odreagovať. Finále bolo ako bonus a to, že to nevyšlo, nás chvíľu mrzelo, ale keby nám niekto povedal pred sezónou, že to dotiahneme do finále, určite by sme to brali všetkými desiatimi. 

2. Prejdime ale k novej sezóne. 4 zápasy, z toho 3 výhry a 1 prehra. Ako hodnotíte vstup do novej sezóny ?

Vstup do sezóny hodnotíme dobre, z toho pohľadu, že liga nabrala na kvalite a s mužstvami, s ktorými sme vyhrali to bolo omnoho ťažšie ako v minulom roku. Ale je to dobré aj pre hráčov a taktiež aj ligu, pretože to naberá lepší rozmer a vyšši level ligy. Myslím si, že tohto roku môže každý s každým vyhrať a v žiadnom zápase nie je nikto dopredu favoritom. O to to bude tohto roku napínavejšie a zaujímavejšie a nikto nebude mať nič isté až do posledného konca.

3. Máte podobné logo tímu ako tím z NHL Chicago Blackhawks. Spája Vás niečo s týmto tímom ?

Nie, s týmto mužstvom nás nič nespája, samozrejme asi väčšina z nás mu fandí. Bola to len taká myšlienka, urobiť mužstvo Indiánov a to logo sa nám páčilo. No a prečo práve Apači ? Nechceli sme kopírovať aj názov Chicaga, tak to bolo také spontánne rozhodnutie.

4. Pripravuje sa vás tím, nejako špeciálne na zápasy, alebo sa „vidíte“ len na ľade ?

Nie, nemáme čas na nejaké tréningy, alebo prípravu. Každý už máme väčšinou rodiny a ten zápas berieme hlavne ako relax. Dôležité je, aby každý odišiel po zápase zdravý domov a mohli sme sa opäť stretnúť na ďalšom zápase. Samozrejme tlačovky po zápase sú tiež veľmi dôležité, zdôraznil a pousmail sa Ľubomír.

5. Na záver otázka. Nová sezóna, nové ciele, po minuloročnom neúspešnom finále sa pokúsite zabojovať o pohár tento rok ?

Ako som už spomínal, liga nabrala na kvalite príchodom hráčov, ktorý niekedy hrali hokej na profesionálnej úrovni. Budeme veľmi radi ak obhájime finále, ale bude to nesmierne ťažké. No a vo finále sa môže stať hocičo, všetko je možné, i to, že ten pohár získame. Ak by sa nám to aj nepodarilo, život ide ďalej a sú omnoho dôležitejšie veci v živote, ako titul v mestskej amatérskej hokejovje lige. 

Ľubomírovi ďakujeme za rozhovor a prajeme veľa úspechov či už v lige so svojím tímom, alebo v živote. :)

 

 

 

 


dsc-0775.jpg